ООС: знову загиблий український військовий

У пресслужбі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, повідомили про чергові порушення перемир’я з боку противника, внаслідок яких знову загинув український військовослужбовець.

За цим повідомленням, із початку доби і станом на 17-у годину було зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню; внаслідок одного з обстрілів один український військовий зазнав поранень, несумісних із життям.

Обстріли здійснювалися на різних ділянках фронту з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Як заявили військові, у відповідь на ворожі обстріли вони відкривали вогонь у відповідь.

У підтримуваному і скеровуваному Росією незаконному збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», що як елемент російських гібридних сил захопило частину Донецької області і визнане в Україні терористичним, заявили про один обстріл у відповідь із боку українських сил – із автоматичного станкового гранатомета біля окупованого нині Докучаєвська. Саме там, як випливає зі зведення української сторони, внаслідок обстрілу російськими гібридними військами з такої самої зброї й загинув український військовий.

В аналогічному угрупованні «ЛНР», що захопило частину Луганської області, своїх заяв про становище на фронті за день не робили.

Обидва угруповання також нічого не згадали про свої можливі втрати.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони і планшети Apple і Android.

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, за рідкісними винятками практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу зазнають поранень чи й гинуть.

На цей час, за повідомленнями і підрахунками Радіо Свобода, внаслідок обстрілів противника й підривів на вибухових пристроях протягом нинішнього перемир’я загинули принаймні 43 українські військовослужбовці, ще принаймні майже 120 були поранені чи зазнали бойових травм.

У Збройних силах України на запит Радіо Свобода повідомляли, що за час перемир’я і станом на 5 травня 34 військовослужбовці ЗСУ загинули і 107 військових зазнали поранень «під час бойової обстановки», не уточнивши, які втрати залічують до цього розряду (після цієї дати внаслідок обстрілів ще семеро військових загинули і 19 були поранені, тобто нинішній баланс мав би складати 41 загиблий і 126 поранених). У це число також не входять можливі втрати інших українських силових структур.

Ще новини

Leave a Comment